Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Ritme & dagindeling - De kleine doerak
Kinderopvang & Gastouderopvang de kleine doerak

Ritme & dagindeling

Gastouderopvang De Kleine Doerak werkt zoveel mogelijk met een dagindeling. Dit schept duidelijkheid naar het kind toe. De dagindeling is een leidraad, wanneer de behoeftes anders zijn passen we het schema aan. Het spreekt voor zich dat de baby’s hun eigen ritme volgen waarbij eet- en slaapgewoontes grotendeels van huis worden overgenomen. Tijdens het halen en brengen is er voldoende gelegenheid om informatie uit te wisselen met de gastouder.

07:00 – 09:00
Kinderen worden gebracht. Er ligt voldoende ontwikkelingsmateriaal voor ze klaar. Voor kinderen die nog niet gegeten hebben staat het ontbijt klaar.

09:00 – 09:30
Kring, we openen de dag met zingen, dansen en maken muziek. Daarna gaan we fruit eten en drinken.

09:30 – 10:00
Verschonen, plassen op een kindertoilet en de allerkleinste gaan naar bed.

10:00 -11:30
Buitenspelen/knutselen. Als het weer het toelaat lekker naar buiten. Spelen in de zandbak of lekker rondscheuren op de fietsjes. Anders gaan we lekker knutselen of een boekje lezen.

11:30 – 12:30
Lunch. We beginnen aan de lunch, mijn streven is er om de maaltijden zo verantwoordelijk mogelijk te maken.

13:00 – 15:00
De kinderen die willen / moeten slapen gaan na het voorleesverhaal naar bed. Voor elk kind is er een eigen bed. Tijdens het slaapje is er een rustige periode voor de kinderen die wakker zijn. Er wordt sap gedronken en de tuin is ook zomers schaduwrijk zodat buiten spelen ook mogelijk is.

15:00 – 15:30
De kinderen die geslapen hebben komen uit bed en worden verschoond.

15:30 – 16:15
We gaan weer met alle kindjes in de kring. Er wordt fruit een koekje of een soepstengel gegeten.

16:15 – 17:00
Met z’n alle spelen zowel binnen als buiten.

17:00
De laatste verschoonronde (want de ouders zijn alweer onderweg).

19:00
De laatste kinderen worden opgehaald en De Kleine Doerak sluit.

19:15
Het huis schoonmaken en klaarmaken voor weer een nieuwe dag

 

De bovengenoemde dagindeling is een indicatie van een dag bij De Kleine Doerak.
Wanneer de behoefte erom vraagt wordt er vanaf geweken. Daarnaast ondernemen we ook activiteiten buitenshuis bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, speeltuin of een leuke picknick in het park.

  • Rust en Regelmaat
  • Verlengstuk van thuis
  • Dagindeling
  • 0 - 12 jaar
  • Knutselen
  • Spelen